Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτό είναι το καλύτερο video game όλων των εποχών

Οι κορυφαίοι gamers ανά τον κόσμο κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα  video games  όλων των εποχών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Αναλυτικά η λίστα των νικητών. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80, όταν  Atari ,  Nintendo  και  Sega  συστήθηκαν σε ένα ευρύτερο κοινό, η βιομηχανία των video games δημιούργησε τη δική της κουλτούρα. Σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία των video games αντιστοιχεί σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια  και πρόκειται για έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο που προσελκύει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών. Η λίστα με τα καλύτερα video games όλων των εποχών, σαφώς και δεν μπορεί να είναι απολύτως αντικειμενική, καθώς  τα κριτήρια επιλογής διαφέρουν για κάθε gamer.  Άλλες λίστες δίνουν προτεραιότητα στο πόσο άντεξε ένα παιχνίδι στον χρόνο, άλλες βασίζονται στις πωλήσεις και άλλες στην επίδραση που είχε σε άλλα παιχνίδια και στη βιομηχανία γενικότερα. Πρώτο στο ranker.com με διαφορά βγήκε το «The Legend of Zel

Περιστέρια-drones παρακολουθούν πολίτες


Τουλάχιστον 30 στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα πτηνά-ρομπότ.


peristeria-drones-parakolouthoun-polites


Ζώντας στην πόλη, τα περιστέρια είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Σε άλλους προκαλούν απέχθεια - «αρουραίους της πόλης» τα αποκαλούν - σε άλλους γεννούν γλυκύτητα. Όπως και να έχει, είναι μέρος της ζωής μας. Αν είναι όμως εργαλεία παρακολούθησης  τι κάνουμε;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό συμβαίνει ήδη στην Κίνα. Τουλάχιστον 30 στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα πτηνά-ρομπότ. Λεπτομέρειες της τεχνολογίας που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και κάποια λίγα χρόνια έδωσε πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στην εφημερίδα «South China Morning Post».

Τα περιστέρια-κατάσκοποι κινούν τα φτερά τους για να κάνουν μανούβρες μιμούμενα την κίνηση των πουλιών και είναι τόσο αθόρυβα που όταν έγινε δοκιμή με πτήση πάνω από ένα κοπάδι προβάτων στην Εσωτερική Μογγολία, τα προβατάκια - που αλαφιάζουν με το παραμικρό - δεν πήραν είδηση!
Του προγράμματος, που έχει την κωδική ονομασία «Περιστέρι», ηγείται ο καθηγητής Σονγκ Μπιφένγκ του Northwestern Polytechnical University στη Χσιάν (έχει ήδη εργαστεί στην κατασκευή του J-20, του κινεζικού πολεμικού αεροσκάφους τεχνολογίας stealth).


ΑΠΕ
ΦΩΤΟ: EPA

Σχόλια